Am scapat ca prin urechile acului de un incendiu devastator (zic eu) care ar fi mistuit pomii, iarba, stupii. Lumea da foc ierbii uscate si pleaca acasa. Cand bate vintul puternic, e si mai favorabil sa ia foc o zona intinsa. Focul se extinde si la paduri.
Silvicultorii din ziua de azi au ca activitate de baza sa marcheze padurea pentru taiat (mai si planteaza cate ceva in loc, e drept, dar activitatea de baza e legata de aprobarea taierilor), nu vine nimeni sa stinga incendiul de padure, asa se extinde si mai tare la fineata si livada vecina. e trist si ca nimeni nu stie nimic, nimeni nu stie cine pune focul, politia, pompierii vin doar daca suna cineva la 112, nu exista autosesizarea etc. Situatia asta apare in fiecare primavara, seama izbitor cu perioada cand pocnitorile si petardele ne asurzeau din noiembire pina in ianuarie, dar uite ca acum s-au oprit, deci se poate.
Am avut noroc de data asta ca au fost vecinii care si-au pazit locurile lor de foc si asa nu a ajuns focul si la noi. In fine, de data asta a fost cu final fericit.
Saptamana asta am curatat crengile si lemnele din livada, de pe jos din iarba, astfel ca anul acesta nu ne va incurca nimic la cosit. Iarba inca nu a inceput sa creasca, mai trebuie putina caldura si ploaie.
Sambata a fost destul de rece, cu nori si cu vint. Cand aparea soarele, era sarbatoare :)
Am avut grija de toti lastarii de prun mai grosi decat degetul mare - i-am scos sau taiat din iarba (2 roabe pline cu virf).
De aici mai luam si noi ceapa verde, salata :)
Cais
Albinele o duc bine, duminica a fost o zi cu temperaturi peste 15 grade
si au iesit la cules. Prunii, ciresii, caisii, merii - toti
au flori si albinele au de unde culege mincare. Apoi vine flora spontana din livada.
Prognoza pe saptamana viitoare arata bine (www.meteoblue.com), nu le-am mai hranit eu, le-am dat o rama pentru puiet si am pregatit inca una pe saptamana viitoare. Cred ca le voi pune o rama cu foita de ceara sa cladeasca faguri.