duminică, 18 iunie 2017

Saptamana 24 - inainte de tei

A fost un weekend relativ ploios si mai ales racoros pentru cum eram obisnuiti si mai ales cum a inceput sa fie vremea.

E plin de flori in fin, dar dupa parerea mea stupii nu au mincare. Ramele arata bine, au puiet capacit, nu am mai gasit botci in alti stupi, insa mierea se lasa dorita. Ramele au puiet si coronita, dar nu am vazut anul asta nicio rama cu miere capacita.

Am facut o poza la niste tei din apropiere, inca nu sunt infloriti.


 La 2 stupi (din lotul celor 3 cu care am inceput anul) am pus cate o rama oarba saptamana trecuta si e 80 la suta cladita, nu e inca gata pt oauat sau capacit trintorii.

Ultimul stup creat a inceput sa cladeasca un fagure suspendat de podisor, i-am bagat 2 foite ca nu stiu cand ajung la ei. (ambii stupi nou creati au albina acoperitoare si de aceea au 10 rame, adica o cutie completa).

Ceilalti stupi sunt cu albina suficienta, mai putin cel care a roit, trebuie sa eclozeze noile albine. Am mari sperante dela tei, pentru acest an as vrea sa isi faca provizii suficiente ca sa se descurce la iarna.

Tata s-a uitat la pomisori, sunt bine, a mai taiat din lastari. Am mancat 3 coacaze din coacazul pus de noi :). Alunii pusi sunt si ei bine, se pare ca unul singur nu a pornit.

De prin fin am cules coada soricelului, am pus ochii si pe niste sunatoare, dar inca nu e facuta, mai trebuie lasata sa creasca.

Am tocmit si cositul, cand va veni vecinul sa coseasca la el, va cosi si la noi (cu celebra motocositoare Carpatina).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu